Poker – spara tid och spela rätt

I dagens stressade samhälle är tidsbesparing en tacksam faktor. Att mäta sin tid är numer en nödvändighet i dagliga sammanhang, många gånger för att ens få tiden att räcka till.

poker

Beslut i poker

Beslutsvånda kan alla råka ut för men när det gäller pokerspel gäller det att inte komma i tidsnöd eftersom stress kan påverka ditt beslutsfattande negativt. Pokerrum på nätet har ofta begränsningar för spelarna för att fatta beslut om att satsa eller inte. Erfarenhet är en god hjälp och har man inte den som spelare så bör man skaffa sig erfarenhet genom träning. Nätet är en mycket god källa för att inhämta information och hjälp även inom poker. En tidsbesparing är att ta hjälp via internet, om du tar en titt på denna sajt, poker.se som är perfekt när man ska välja ett pokerrum som passar det egna kunnandet.

Tron skall vara vetskap

För pokerspel är värdering och tolkning av händer, hålkorten och satsningar ett viktigt moment. För nybörjaren i Texas Hold´em kan det te sig omöjligt att väga in värdet av hålkorten och hur de sedan kommer att passa in med floppen. Att dessutom vara synsk nog för att kunna avgöra motståndares händer tycker nybörjaren ofta gränsar till trolleri. Poker är till stor del ett skicklighetsspel där bedömningar är av nöden tvunget. Ett gediget ”know how” är en egenskap som krävs liksom det berömda pokeransiktet.

Finns chansen till fyrtal?

Statistik i efterhand är ett bra sätt att analysera sitt spel och därmed förstå hur kommande spel ska skötas. Statistiken består i procent vilka handlingar och drag som spelaren genomfört. Rangordning av hur stora chanserna för olika kombinationer som är möjliga är ett måste att känna till som pokerspelare. Matematiskt är oddset att få ett par på en hand med fem kort 1 på 2,5. Ett två-par är svårare, vilket har ett odds av 1 på 21. Många vill gå på färg när de har två kort med samma färg som hålkorten, men chansen att få in den ligger på 1 av 509. Straight fluss är en sällsynt raritet! Att lära sig värdera chanserna är lika viktigt som att värdera sin hand gentemot hålkorten.