Knep att få till mera tid för barnen

Som småbarnsförälder är det svårt att få tiden att räcka ihop för arbete, hemmet och barnen. Att dra ner på arbetstiden kanske vore toppen, men för många är inte detta något alternativ. Hur ska man då kunna komma till rätta med detta problem? Jo då, så klart finns det alternativ för att få ihop mera tid.

family time

Städhjälp

Har du småbarn så vet du hur fort det blir smutsigt och du vill ju så klart ha det rent och fräscht i hemmet, men det tar tid och energi som du annars kunde lägga ner på dina barn. Det finns företag som ordnar den där biten åt dig och kommer en gång i veckan, var 14 dag eller vid enstaka tillfälle, du bestämmer själv hur ofta du vill ha hjälp. De flesta företag tillhandahåller tjänster så som fönsterputs, veckostädning och storstädning, men även andra saker anpassade efter dina behov.

Beställa matkasse

Planering av mat och att åka och handla tar även detta en massa extra tid. Lite beroende på vart du bor, finns det lite olika alternativ för att näthandla mat. En del butiker tillhandahåller ett urval av färdiga matkassar som du beställer och får hemlevererat till dörren. Du kan även hitta butiker där du själv kan fylla en kasse med varor med hemleverans. Andra alternativ till dessa kan innebära att du hämtar din kasse i butiken och slipper lägga tid på själva inhandlingen. De flesta matkassar brukar ha en “prova på påse”, så du enkelt ska kunna testa och se om detta är något för dig/er. Linas matkasse, Coop matkasse, Ica’s matkasse är några exempel.

Prioritera

Det gäller även att prioritera rätt på fritiden. Behöver du verkligen träna medans barnen är vaken eller kan du lägga den under lunchen, eller kanske före du börjar på morgonen. Lägg undan mobilen, surfplattan eller tv-dosan och ta dig tid för barnen. Lämna arbetet på jobbet och strunta i de jobbrelaterade mailen som trillar in på kvällstid.