Viktigt med föräldrakontroll

Allt eftersom internet blir vanligare långt nere i åldrarna så är det också viktigt att vi skyddar våra barn. Likväl som internet är en fantastisk informationskälla och har en uppsjö av filmer och spel så finns det givetvis en baksida som vi vill undvika.

-parents-teaching-their-child-computer-skills

Det allra bästa är givetvis att alltid sitta med barnet och guida dem och interagera med de olika spel och sidor som finns för att hålla sig uppdaterad men det går ibland fort när de söker om man lämnar dem ensamma en stund. Barnen blir också äldre och mer självständiga och nyfikna och behöver eget utrymme.

Alla barn som har tillgång till dator eller telefon med uppkoppling riskerar också att bli utsatta för övergrepp, våldsamt innehåll och starka intryck som kan skada dem så se till att du som förälder är proaktiv och ser till att installera ett program som har föräldrakontroll.

Ett program för föräldrakontroll kan vara både enkelt men ändå väldigt effektivt och kan stoppa bland annat våldsamt och pornografiskt innehåll redan innan det kommer upp på skärmen. Även inköp av olika tillbehör till spel och reklam de annars kan klicka på. Tänk på att många barn idag är ofta mer kunniga än sina föräldrar på datateknik så det gäller att hålla sig i framkant eller annars anlita någon som kan hjälpa till med att lösa detta.