Planerad graviditet

Har ni kommit till en tidpunkt i livet då ni planerar en graviditet. Det finns inget som garanterar att man blir gravid utan det är något som man får göra vad man kan för att så att säga hjälpa naturen på traven. Inom ett år så kan det mycket väl hända att ni blir gravid, men det kan ta längre tid också.

Var väl förberedd

Det gäller alltså att vara beredd på att det inte lyckas de första gångerna. Det är många parametrar som ska falla på plats för att ett samlag ska bli lyckat och ett ägg ska bli befruktat. Ha koll på när du har din ägglossning då det är stört chans att bli gravid då. Tre dagar före och en till två dagar efter du haft din ägglossning är den period då det är som stört chans för dig att bli gravid. På nätet kan du köpa graviditetstest för dig som vill säkerställa vid en provtagning när du skulle haft din mens om du är gravid.

Förbättra förutsättningar

Försök inte stressa på en graviditet. För att förbättra förutsättningar för att bli gravid så gäller det att ha koll på sina fertila dagar. Att samlag ofta gör att mannens spermieproduktion ökar men dock ska man rikta in sig på de dagar då kvinnan är mest fertil. Det gäller också att se till så att man äter rätt både för man och kvinna. Folsyra är något som bevisligen är något som ökar kvinnans fertilitet och mannens spermieproduktion.