Planera julaktiviteterna

Nu när julen är precis runt hörnet är det bäst att redan ha sina planer spikade och klar. Men har man fortfarande utrymme för fler planer eller hamnat lite efter i planeringen kommer här några bra tips på saker man kan göra för att verkligen sätta julstämningen.

Gå på julmarknad

Att gå på marknad är alltid roligt men det är få som är så härliga som en ordentlig julmarknad. Med snötäckta gator, varma drycker och goda tilltugg är julmarknader ofta en magisk plats att besöka. Många ordnar även roliga aktiviteter för de mindre så alla i familjen kan ha trevligt. Vill man få några tips på populära julmarknader kan man alltid läsa denna artikel.

Besöka Gävlebocken

Det finns många fina jultraditioner och en av de mer geografiskt specifika är Gävlebocken. Detta är en enorm julbock som har byggts upp varje ända år sedan 1966. En anledning till varför den dock blivit så välkänd är tendensen för Gävleborna att bränna ned den. Årets konstruktion är redan invigt och står för tillfället fortfarande. Vill man besöka den kan det vara smart att åka dit snarast, och kanske även övernatta om det är en längre resa.

Boka ett julbord

De flesta har ju sina egna julbord hemma där god mat och dryck dukas fram. Men det betyder inte att man inte ha andra julbord också. Det är en hel del som blir bjuden på julbord av sin arbetsgivare, men att boka in ett julbord på en restaurang eller liknande tillsammans med vänner man inte spenderar julafton kan vara fantastiskt att få göra.

Se ett luciatåg

Luciafirandet tar plats den 13:e december och i sin moderna form är det ett firande vi har haft sedan tidigt 1900-tal. De flesta orter och samhällen har sina egna luciatåg och därför något de flesta har lätt tillgång till. För många är luciafirandet starten på julen .