Bra sajter för barn

Att internet innehåller allt mellan himmel och jord är vi alla överens om, men det stora utbudet kan också göra det svårare att hitta hemsidor som är bra. Det gäller i synnerhet när det handlar om sajter till våra barn. Att låta dem leta själva är nämligen inte alltid någon bra idé då en sökning efter exempelvis Disney inte nödvändigtvis leder till barnvänliga hemsidor. Som en början kommer du därför få tre förslag på bra sajter för dina barn.

barn som använder internet

Barnkalaset.se

Kalas hör till det roligaste som barn vet och de brukar älska att få anordna dem, inte bara för presenternas skull. Vad kan då vara bättre än en sajt som är helt inriktad på kalas av olika slag? Barnkalaset.se har allt du kan behöva för kalaset. Där finns det bland mycket annat leksaker, maskeraddräkter, dukar och annat för att barnet ska få ett riktigt drömkalas. Om ni vill baka er egen tårta finns det även tårtbilder för att ni ska kunna ge den ett riktigt proffsigt utseende. Nästa gång ni ska ställa till med kalas är det en bra idé att låta barnet sitta och bläddra sig fram bland alla kategorier för att kunna bestämma sig för ett tema.

Sverigesradio.se

Sveriges Radios hemsida erbjuder inte bara nyttig samhällsinformation och nyheter till vuxna, utan också kul spel för barn, spel som dessutom kan vara lärorika. På Sverigesradio.se hittar du rallyspel, hästspel och kluriga spel för de lite äldre barnen. Dessutom kul spel relaterade till de olika julkalendrarna som sänts genom åren.

ColoringPages.se

För barn som gillar att färglägga och pyssla är ColoringPages.se den perfekta sajten. Här hittar ni mer än 4 000 bilder inom en mängd olika kategorier som natur, fordon och kändisar. Att varje kategori dessutom är indelad i flera underkategorier gör det lätt att navigera på hemsidan.