Ta dig tid för en HLR utbildning

Hjärt- och lungräddning är livsviktigt och räddar liv. Ju fler som kan HLR desto bättre. Många får gå HLR utbildning via sin arbetsplats, men tyvärr inte alla.

Har du inte fått gå någon utbildning inom HLR kan du fråga din arbetsgivare om det är möjligt. Blir svaret nej, kan du välja att gå utbildningen privat. Även om det kostar en del, kan det vara värt det. Kanske är det din familjemedlem du räddat livet på? Du kan kolla in detta för att hitta en HLR utbildning.

Hjärt- och lungräddning räddar liv

Du kan läsa dig till grunderna inom HLR, men för att få tillräckligt med praktiska kunskaper bör du gå en utbildning. Även om du i teorin har läst dig till hur du ska göra, är det bra att ha fått öva på det praktiskt. Det sätter sig då i muskelminnet och det kan då vara lättare att faktiskt tillämpa kunskaperna även vid en stressig situation.

Vid ett hjärtstopp är det viktigt att HLR påbörjas så snabbt som möjligt. Om den drabbade personen får hjälp snabbt kan skadorna minska och det kan rädda livet på en person. I en HLR utbildning får du även lära dig att använda en hjärtstartare.