Hög tid att bygga det där Attefallshuset nu

Ibland behöver vi alla lite extra rum för våra saker eller när gäster kommer på besök. Då kan det vara väldigt bra att ha plats för några extra sängar. Istället för att slänga upp en massa resesängar i huset som tar plats på gemensam yta kan ett attefallshus vara lösningen.

Du kan när som helst smälla upp ett attefallshus på tomten utan bygglov såvida du följer de regler och bestämmelser som finns uppsatta. Så länge huset inte överskrider 30 kvadratmeter och håller sig på rimligt avstånd från grannens tomt.

Vill du istället ha två mindre attefallshus går även det bra, men kom ihåg att båda husen inte får överskrida 30 kvadratmeter sammanlagt.

Hitta färdiga hus på nätet

Vill du spara tid och jobb kan du istället för att bygga dem själv köpa färdiga produkter på nätet. Då kommer husen mer eller mindre så att du kan montera dem själv på plats med hjälp av ritning.

Du behöver dock se till att huset har en stadig grund att stå på. Antingen gjuter du en liten platta eller bygger upp det med en robust stomme av balkar och plintar. Låter det som en bra plan kan du kolla in Sorselestugan.