Allt vanligare med läxträning online

Nästan alla föräldrar kan vittna om konfliktsituationer som allt för ofta uppstår när barnen vill ha hjälp med att träna på glosor, huvudstäder eller vad det är som lärarna har gett i läxa.

Läxläsning online

Fördelen med att någon förhör är att man snabbt får svar på om man kan eller inte och någon som även lägger extra repetition på det man behöver träna extra på. Däremot är det lätt för barnen att låta frustrationen gå ut över föräldrarna när man inte kan rätt svar.

Kanske är det just detta som resulterat i att läxträning online har ökat så mycket i popularitet. Genom snabb feedback får man direkt rättning vilket ofta ger en positiv känsla och vilja att gå vidare. Programmen håller sedan även kontroll på vad man inte klarade av och repeterar detta på slutet.

Utöver det är det flera sidor på nätet som erbjuder topplistor och möjlighet att utmana varandra i förhören. Just tävlingsmomentet triggar många ungdomar att träna lite extra. Kanske inte för att i första hand lära sig utan för att vinna över klasskompisen. Kunskapen får de på köpet.