Tid för ett husdjur?

Det kommer en tid i varje familjs liv när barnen börjar tjata om ett husdjur, det spelar ingen roll om det redan finns djur i hemmet eller inte. Barnen vill ha ett djur som de kan kalla sitt eget. För många faller lotten på en liten hundvalp. 

Praktiska

Tänk igenom det praktiska innan ni bestämmer er för er hund. Vilken ras och storlek passar er familj? Är ni tillräckligt aktiv för en Border Collie, eller passar det bättre med en soffliggande bulldogg? Ska ni köpa från en kennel eller ett djurhem?

Sedan behöver ni andra saker till hunden. Den måste transporteras säkert från en plats till en annan. 4Pets säljer säkra produkter till bilen såsom transportburar och tillbehör. Är bilen tillräckligt stor för hunden eller behöver ni uppgradera?

Ansvar

Hur ska ni dela upp ansvaret för hunden? Vem har tid att axla rollen som lydnadstränare? Alla i hemmet är så klart delaktiga i att uppfostra valpen men någon måste ha tid att ta den till valpskola och kliva upp på nätterna för att hunden ska bli rumsren. Hur gör ni medan ni jobbar och barnen är i skolan, finns det någon som kan ta hand om hunden eller behöver ni betala för hunddagis?

Första tiden

Läs på om hur första tiden med en valp ska vara. Valpar lär sig snabbt och dåliga erfarenheter i ung ålder kan påverka hunden för resten av livet. Prata igenom med hela familjen hur ni ska ta hand om valpen och vilka grundregler som ska gälla. Valpen ska exempelvis aldrig väckas när den sover eller hanteras för hårdhänt.