Få hjälp med livspusslet

Vi har tidigare skrivit om att planera för att få tid över och många av oss behöver få hjälp med livspusslet och få tiden att räcka till. Det är mycket som händer i våra liv och speciellt om man är en familj med ett antal barn. Det ska skjutsas till träningar och även om familjer hjälps åt att turas om med dessa hämtningar så blir det ibland svårt att få tiden att räcka till.

puzzle

Skulle det finnas en universallösning på tidsproblemet så skulle nog den personen få något Nobelpris, tyvärr så är det bara att konstatera att vi måste ta tag i vissa saker själva och eventuellt bli bättre på att planera för att få tiden att räcka till. Det är inte alls lätt. Allt går inte att planera bort men möjligtvis göra det lättare, en sak som fler och fler börjar utnyttja är städningen hemma.

Skjutsa och hämta barnen från träning är en sådan grej som man kan ta upp med andra föräldrar om det inte går att ordna en samåkning av något slag, med en samåkning som fungerar så kanske man som förälder inte behöver skjutsa och hämta varje vecka utan var tredje eller liknande. Planera veckohandling och matsedel för hela veckan är något som gör att man kan spara tid. Få in rutiner att på söndag eftermiddag sätta er ner alla tillsammans och planera för veckans mat, det blir så mycket enklare att åka iväg och handla när man vet vad man ska äta under veckan.