Få mer tid över i vardagen

Alla vet vi känslan av att ha stora planer för en dag som sedan bara rinner ut i sanden utan att vi riktigt har en bra förklaring varför. På något sätt verkar det som en del tid bara försvann och vi nästan inte fick något alls gjort. Att få mer tid över i vardagen är kanske inte det enklaste alla gånger, men inte heller är det omöjligt.

Bli mer medveten om tidstjuvar

Tänker vi bara efter och håller koll på oss själva kan vi snabbt märka hur mycket tid som går förlorad till att exempelvis sitta med sociala medier eller titta på tv. Men även något som stress kan vara en ordentlig tidstjuv i vardagen. Stress är ju i allvarligt problem i sig och kräver ofta hjälp för att hantera när den börjar bli för mycket.

Låt andra göra vissa jobb

Man brukar säga att tid är pengar. Men tid kan också vara ovärderligt. Är man beredd på att spendera pengar för att spara tid kan man göra saker som att exempelvis skaffa hemstädning. Detta behöver inte vara dyrt och kan låta en spara en mängd tid varje vecka.

Underskatta inte värdet av planering

Ostrukturerad tid innehåller alltid mer tidsslöseri är strukturerad tid. Genom att bli bättre på att planera sin dag och vecka kan man faktiskt bli mycket mer effektiv och spara många timmar. Kan man göra detta till en rutin kommer man också snabbt märka fördelarna.

Tänka på ”måsten” och ”borden”

Alla har vi saker och ting vi känner att vi måste göra. Men stannar man bara upp och verkligen analyserar situationen kan man inse att en del ”måsten” egentligen bara är ”borden”. Gör då dessa saker och ta tid. Tänk sedan på om denna tid faktiskt är värt att spendera på detta, om det finns alternativ som sparar tid eller om aktiviteten helt enkelt skulle kunna väljas bort.