Lär barnen hålla koll på tiden med en klocka

Att veta hur mycket klockan är kan vara bra för att exempelvis kunna planera dagen, tidsbegränsa en aktivitet eller vara på plats i tid till skolan. Just därför är det bra att vi tidigt lär barnen hur de läser av klockan. Nu för tiden är det vanligare att barnen ser digitala klockor än analoga, ändock är det lika viktigt att de lär sig båda.

Underlätta med ett armbandsur

För att underlätta inlärningen kan du investera i ett armbandsur till ditt barn. På så vis kan de öva på att läsa klockan kontinuerligt. Då kan ni tillsammans välja en som visar både den analoga och digitala klockan. En passande klocka till barnen kan du shoppa här.

Lär barnen klockan

Barnen börjar lära sig klockan redan i första klass. När de är nio år gamla kan de flesta klockan utan problem. För att hjälpa till hemma kan du fråga dem hur mycket klockan är under dagen, men även under vilka tider de ska äta kvällsmat, borsta tänderna eller gå till sängs.

Ni kan även öva på klockan tillsammans genom att du säger ett slumpmässigt klockslag. Sedan får barnet skriva ner det här klockslaget både digital och analogt.